عرض بسيط للتسجيلة

المؤلفAl-Shamary, Noora M.
المؤلفAl-Ghouti, Mohammad A.
المؤلفAl-Shaikh, Ismail
المؤلفAl-Meer, Saeed H.
المؤلفAhmed, Talaat A.
تاريخ الإتاحة2017-05-08T07:58:05Z
تاريخ النشر2016-02-27
اسم المنشورEnvironmental Monitoring and Assessment
المعرّفhttp://dx.doi.org/10.1007/s10661-016-5169-7
الاقتباسAl-Shamary, N.M., Al-Ghouti, M.A., Al-Shaikh, I. et al. Environ Monit Assess (2016) 188: 198. doi:10.1007/s10661-016-5169-7
الرقم المعياري الدولي للكتاب0167-6369
المعرّفArticle #: 198
معرّف المصادر الموحدhttp://hdl.handle.net/10576/5483
الملخصThe study aimed to examine the residues of organochlorines pesticides (OCPs) in vegetables and fruits in Qatar. A total of 127 samples was studied. Ninety percent of the imported samples recorded residues above the maximum residue levels (MRLs). The most frequently detected OCP in the samples was heptachlor (found in 75 samples). In the comparisons between the washed and unwashed samples, no significant differences were observed (P > 0.05). However, the effect of washing process with tap water depended on the type of vegetables and fruits.
اللغةen
الناشرSpringer Verlag
الموضوعOrganochlorine
Pesticide residues
GCECD/GC-MS
Fruits and vegetables
Statistical analysis
العنوانEvaluation of pesticide residues of organochlorine in vegetables and fruits in Qatar: statistical analysis
النوعArticle
رقم العدد4
رقم المجلد188
ESSN1573-2959


الملفات في هذه التسجيلة

الملفاتالحجمالصيغةالعرض

لا توجد ملفات لها صلة بهذه التسجيلة.

هذه التسجيلة تظهر في المجموعات التالية

عرض بسيط للتسجيلة